At lave mad selv er noget vi gør ret ofte når vi holder ferie på Sicilien, selvom det også er lækkert at spise ude, så er det bare helt fantastisk mad vi selv laver. Med de råvarer vi køber på de lokale markeder og den lokale vin vi køber, ja så er det bare så lækkert at vi ikke kan lade være. På Sicilien går de meget op i at det er de lokale vin de har på hylderne. Så selv jeg kan finde ud af at købe god vin 😉
Nå men tilbage til muslingerne Lars og jeg er ret vilde med blåmuslinger og fisk i det hele taget. Derfor bliver det da også til nogle aftener at der står fisk og i dette tilfælde muslinger på menuen. Vi ved, hvor der ligger en ret stor fiskehandler, så om morgenen går turen derned for at købe fisk eller skaldyr. Den første gang vi var der gik der noget tid med at kigge på de mange forskellige fisk i flotte farver. Da vi gik derfra føltes det som om vi fik blåmuslinger smidt i nakken, da vi nærmest fik dem gratis.
Næste gang købte vi også hjertemuslinger for at finde ud af, hvordan de smagte. Begge dele smager fantastisk. Så er man til blåmuslinger så snyd ikke dig selv for også at smage hjertemuslinger. Personligt syntes jeg, at der er lidt mere smag i hjertemuslinger. Min opskrift på blåmuslinger og hjertemuslinger i hvidvin og fløde er efter flere forsøg endt med denne opskrift, som jeg syntes er den bedste, som jeg laver hver gang vi får det hjemme. På Sicilien er det ikke rigtig lykkes os at finde fløde. Så der kommer jeg bare rigtig mange tomater i, i stedet for. Det giver en anden smag, uanset om det er med eller uden fløde er det bare lækkert.
Opskrift:
- kilo blåmuslinger som gøres rene og de der ikke lukker sig ved et let bank kasseres
⅕ kilo hjertemuslinger rengøres som blåmuslingerne
1 løg skæres i små stykker
2 hvidløg skæres i små stykker
⅕ stærk chili skæres i meget små stykker
ca. 2 dl hvidvin
ca. 2 dl fløde
små solmodne tomater bare en masse 🙂
persille hakket (kan undlades eller en anden krydderurt kan bruges)
Salt og peber
Chili, løg og hvidløg sauteres i olivenolie til de er klare. De rengjorte blåmuslinger og hjertemuslinger kommes i med hvidvinen og der røres rundt. Låget lægges på husk godt med varme.
Når muslingerne har åbnet sig kommer du fløde og de solmodne tomater i (stadigvæk godt med varme på.) Derefter er det persillen.
Server det med et lækkert brød til at suge den lækre sovs op med eller som på billederne med masser af olivenolie og basilikum.
Ikke at forglemme et glas hvidvin eller to.
Når Lars og jeg sidder og nyder retten med udsigt over San Vito Lo Capo med Monte Monaco (bjerget der ligger ned til San Vito) i baggrunden, efter en dejlig aktiv dag, så er det ferie som vi elsker det.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.