DCIM100GOPROGOPR2228.

Surfing på ferien – SUP Sicilien

Sicilien er på ingen måde kendt for surfing, men med den vanvittige vækst der har været i SUP er der åbnet mange nye muligheder.

Først og fremmest, så er der ganske gode surfspots på Sicilien især på øst- og sydkysten. Det kræver dog oftest at man kommer forbi forår eller efterår, da sommeren byder på mere stille vejr.

Når jeg taler om surfing på Sicilien, så mener jeg også mere SUP som vi har prøvet en del dernede. Og der kommer flere og flere muligheder for fede ture rundt på SUP, de fleste havnebyer byder i dag på ture, f.eks. rundt omkring Syracusa.

Jeg er så heldig, at mit første SUP board var en billig oppustelig udgave fra AquaMarina, købt hos KiteDanmark.dk tilbage i maj 2015. Med den fandt vi hurtig ud af, at SUP var noget for – det kan du læse om her.

Men den AquaMarina fulgte også en paddel, og den kunne deles i 3, og dermed var den nem at pakke ned. Så da vi skulle til Sicilien første gang i sommeren 2015, fandt jeg en gammel duffelbag frem, og fik pakke vores SUP ned, inkl. pumpe, repsæt, paddel og finner. Da vi så ankom til San Vito Lo Capo fik vi vores board pumpet op, og så stod den ellers på ture rundt i bugten. Så ikke nok med at jeg skulle slæbe strandtelt, snorkeludstyr og snacks, så skulle jeg også lige bære board og paddel, men det var det hele værd.

Hurtigt fandt vi ud af, at udover de mange småture vi alle tog rundt om molen, så var det genialt at have vores SUP med ud, når vi snorklede. På den måde kunne vi svømme længere ud, have boardet med som base, hvor man kunne sætte sig op hvis man var træt, vi kunne have en flaske vand med, lade GoPro være på board, osv. Og ungerne brugte den i øvrigt også til at springe i vandet fra.

Det er også en ren fornøjelse, at padle rundt med alle de flotte sejlskibe og yachts. Normalt kan vi kun betragte dem inde fra stranden, men med vores SUP er det nemt at sejle tæt på og se de imponerede både.

Siden første tur, har den oprindelige SUP været med på alle vores ture til Sicilien, det er kun den oprindelige paddel som nu er blevet så ringe, at der skal en ny til. Hvis man bare skal SUPpe rundt på fladt vand, er den helt billige model ganske fin, og der er det bedre at bruge penge på en god paddel. Dernæst har vi efterhånden også købt en ny pumpe – den billige medfølgende model bør man skifte, og en ny kan erhverves hos f.eks. OneOpenSky for omkring kr. 400 (tro mig – det er pengene værd!!!).

Når der skal holdes siesta på stranden, er det også helt igennem skønt at ligge på boardet og slappe af, og så har vi endda også brugt det som bord, når vi f.eks. har spist aftensmad på stranden.

Rigtig mange steder kan man i dag leje SUP, og også kommer på SUP ture. Vi har dog “kun” lejet SUPs og ikke været på ture endnu. Men vi har haft enorm stor glæde af af SUPpe rundt på vores eget board.

Når vi har besøgt de æoliske øer, er der nu også både ture og udlejning flere og flere steder, og vi kan også se, at de mange yachts der ligger til, har SUPs med.

I Taormina omkring Isola Bella er det også helt oplagt at tage på SUP tur. Vi har igen brugt vores eget board, og padlet rundt i bugten, herunder også om til Grotto Azzura.

Desværre har vi ikke kunnet medbringe ungernes skimboards, hvilket der ellers især på sydkysten er gode muligheder for at gøre bruge af. Her er ofte lidt flere bølger, og det er muligt at finde strande som minder lidt mere om den danske vestkyst – som netop er ideel til skimboarding.

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

One Reply to “Surfing på ferien – SUP Sicilien”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.