Surfing Hvide Sande

Hverdagen for en rejsenørd

Det er nemt for alle, at være en familie der har det sjovt i weekender og ferier, det svære er, at få hverdagen til at være ligeså sjov og spændende. Det har været et projekt for os de sidste par år, hvor vi har forsøgt at finde tiltag som gør hverdagen lidt sjovere.

Arbejdet er som det skal være, men når vi kommer hjem, er det for nemt at lade ungerne spille mens mor og far laver mad, og inden vi har set os om, er det sengetid. Derfor har vi fundet nogle aktiviteter som vi har på en liste, hvor vi har faste ugedage hvor vi skal lave et eller andet sammen.

I vinterhalvåret, går min. 2 hverdagsaftener med håndboldtræning. Og netop derfor er det vigtigt også at lave andet, såsom at gå i svømmehallen, tage på bibliotektet, osv.

I sommerhalvåret gør vi dog en dyd ud af, at komme mere afsted, og det er især på korte ture til f.eks. Flensborg, men endnu mere ud med vores surfboards. For os er valget faldet på SUP (stand up paddling), hvor ungerne så også er gået igang med surfing og skimboard.

SUP er genialt som familie, da vi kan surfe sammen. Uanset niveau, så kan vi altid sejle en tur sammen på en sø, eller på havet når det er stille vejr. Når vejret et mere egnet til bølgesurfing, så tager vi oftest til Hvide Sande, og så bruger vi et par timer (også gerne på hverdage), på at blive tæsket i bølgerne. Vi har købt en række boards over de seneste år, så vi både stå på vores SUP boards på både flat vand, og bølger.

På hverdage hvor vind og vejr er til det, skynder vi os hjem, og mens trailer pakkes med grej og boards, så klargøres der også en køletaske med mad og drikke, så vi kan hygge på stranden efter endt surfing.

Surftrailer – hjemmelavet holder til vores surfboards.

Når vi kommer til Hvide Sande gælder det om at pakke ud hurtigt, få våddragter på og kommer ud på vores boards.

Det er vanvittig fed oplevelse, at paddle ud, stå på board med ungerne ved siden af og vente på den rigtige bølge. Når den kommer, at sætte afsted i det rette tempo, fange bølgen, og så kigge på de brede smil der breder sig på ungernes ansigter når de surfer på bølgerne.

På dage med større bølger kan vi vælge at sidde på vores SUPs og surfe uden større risiko for at falde, mens vi på dage med mindre bølger udfordrer vores evner lidt mere med at stå op.

Ungerne nyder også at skimboard, dvs. løbe langs vandet der trækker sig tilbage efter en bølge, og smide deres skimboard på toppen af det tynde lag vand, springe op på boardet og skimme på vandet og lave tricks.

Ungerne fanger bølger

Udover kvalitetstiden, så lærer ungerne en masse om deres egne grænser, at passe på naturen og især om tålmodighed. Havet er ligeglad med om du har travlt, og du er tvunget til at vente på den rette bølge.

Vi tager oftest til Hvide Sande sydmole, hvor der er en genial rasteplads med gode parkerings- og badefaciliteter. Her nyder vi så at grille efter endt surfing, hvor de bedste bølger, styrt og sjove historier deles omkring bordet.

Surfing er klart vores med optimale “hverdagspleasure”, fordi vi alle har forelsket os, men det er ikke for alle, og kræver også både udstyr og tid. Derfor er opfordringen mere, at forstå konceptet om, at finde ud af hvad der betyder noget for jeres familie.

Du kan læse mere om vores SUP setup, og hvordan vi også har surfet / SUP SUP på Sicilien.

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.