Billede4

Shoppingtur til Flensborg

En guide til en dagstur til Flensborg, og shopping i Flensborg.

Vi bor imellem Holstebro og Herning. Da Lars og jeg fik børn besluttede vi at vi ville forsøge at købe de råvarer vi kunne økologisk, senere har det udviklet sig til mere. Dengang for snart 18 år siden, var det slet ikke let. Det er trods alt noget nemmere i dag. Vi oplever dog, at de råvarer, især frugt og grønt, vi kan købe i butikkerne stort set, er de samme året rundt. Derfor kører vi gerne en tur til Flensborg, hvor der er marked onsdag og lørdag, vi har været der om lørdagen. Nogle gange har vi lavet det som en hyggetur med familien, hvor vi alle 5 er med. Andre gange er Lars og jeg stået tidlig op (kl. 7) og kørt afsted, har handlet og været hjemme igen kl. 14.

Cirka 2 timer i bil tager det for os at køre derned. I Flensborg har de et ret stort marked, på deres hyggelige torv. Der er først og fremmest boder med frugt og grønt, med der er også boder med kød, brød, blomster og andre småting.

Markedet, foran kirken, denne dag var der gråvejr og lidt regnvejr.
Denne bod Bioland er vores foretrukne. Det er en bod udelukkende med økologisk frugt og grønt. Når vi skal vælge, hvad vi skal have med hjem er det altså ikke let, da de virkelig har meget forskelligt. 2 til 3 store net tager vi med derfra fyldt med lækkert frugt og grønt. Husk at medbringe egne net/poser.
Bodens lækre råvarer helt tæt på. Denne gang var de gule peberfrugter giga. Alle deres grøntsager med meget mere smag end det vi ellers køber i supermarkedet i Danmark.

Flere af bodens råvarer og denne gang med tomater og utrolig mange forskellige slags kål, som man ikke  kan få i de danske supermarkeder.

Når vi er kørt til Flensborg, så går vi også en tur i den hyggelige gågade. Drengene vil gerne i skater-butikken Skate 247, som ligger i en sidegade til gågaden.

Vi får også handlet godt ind i DM, hvor mange af de ting vi bruger i hverdagen er billigere end i Danmark, ikke madvarer. Nogle gange går vi på restaurant og spiser. Flammkuchen hos Die Weinstube im Krusenhof eller wienersnitzel, currywurst eller svineskank med sauerkraut hos Hansens Brauerei.

Flammkuchen fra De Weinstube im Krusenhof, som er en virkelig hyggelig restaurant, hvor man skal komme i god tid for at få bord. Det er klart Oscars valg, når vi er i Flensborg.

Nogle gange spiser vi også frokost i Centeret Flensbourg Gallerie, hvor der er nogle helt ok spisesteder. Lars vælger altid döner Kebab fra Döner Werk.

Sidst men ikke mindst kører vi i Rewe, som er et supermarked og i Denns Biomarkt, som er et stort økologisk supermarked og så kører vi hjem med bagagerummet og maverne fyldte til bristepunktet:)

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.