San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo, Sicilien

Vi har nu været på Sicilien to gange i hhv. 2016 og 2017, og vi kan ikke vente med at komme tilbage igen. Sicilien har vist sig fra sin bedste side og budt os velkommen på så forunderlig vis at vi fra første dag har været ganske betaget af øen.

Stromboli, Lipari, Etna, Taormina, Gole Alcantara, Erice, Agrigento og listen forsætter i det uendelige over de mange fascinerede attraktioner og steder vi har besøgt. Et middelhavsklima med konstante høje temperaturer og kølige briser gør at vi har haft solgaranti alle dage. Vi har snorklet i timevis og oplevet Sicilien fra havsiden. Maden har sit helt eget afrikansk inspirerede særpræg, og kombinationen af den nordafrikanske inspiration, øens egne specialprodukter (især oliven, citrus, kapers) og mad raditioner, samt den nemme adgang til havets specialieteter – giver et køkken i verdensklasse. Uanset om man vælger at spise ude eller selv forberede måltiderne, er grundlaget for at få fantastiske madoplevelser helt i top.

Der kommer løbende flere indlæg om Sicilien, i dette indlæg vil jeg dykke ned i den unikke ferieby San Vito Lo Capo som ligger på øen nordvestligste punkt.

Vi havde været i Norditalien 3 år i streg, og havde nogle lækre ferier, men vi trængte til at opleve mere af landet, og efter at have kigget nærmere på både Sardinien og Sicilien faldt valget altså på det sidste. Og så gik planlægningen igang, hvor jeg ret hurtigt faldt over denne lille stille by, som om sommeren fyldes op af mange turister. Men det er primært italienere, fordi her kan de komme væk fra de mange europæiske turister, som besøger både Italien og Sicilien. Men heroppe i dette stille hjørne, hvor det er lidt mere omstændigt at komme til, ligger der nu et ferieparadis og gemmer sig som en lille perle.

Nu skal det ikke lyde som om, der ikke er mange turister for det er der, men der er også masser af plads. Jeg faldt over byen da jeg søgte på de bedste strande, og hurtig viste det sig at det ikke alene er en af de bedste strande på Sicilien men i hele Italien. Stranden er det naturlig omdrejningspunkt, hvor alle flokkes til fra morgenen af, og ellers tilbringer en stor del af dagen. Det hvideste sand, klart vand og hvor man skal langt ud før det bliver dybt er forudsætninger for de dejligste dage ved havet. Ingen understrøm, og med fisk ungerne kan snorkle efter, og mulighed for at leje både og det er naturligt hvor alle drages mod stranden. Jeg har haft vores SUP med hver år, og den bruger vi som base. F.eks. sidst på eftermiddagen har vi smidt al vores snorkel udstyr på SUPen og svømmer lidt ud og snorkler med den som base.

San vito lo capo med Monte Monaco i baggrunden.

Hele bugten har det smukke Monte Monaco i baggrunden. Et bjerg som er populært blandt klatrere, men som alle i bare nogenlunde form kan bestige på et par timer. Der er en tydelig markeret sti, og vi travede derop fra morgenstunden af. Vi mødte kun 2-3 andre på turen, og stå på toppen af bjerget og se den panoramiske udsigt ned mod byen var en oplevelse der stadig varmer os når vi taler om turen.

Monte Monaco med San Vito Lo Capo i baggrunden

 

Men byen er meget mere end blot stranden, det smukke bjerg og vandreturen derop skal man ikke snyde sig selv for. Det er helt betagende smuk på toppen, og sværhedsgraden er ikke så høj. Hvert år afholder byen også både dragefestival, Cous Cous festival, litteratur festival, så der arbejdes hårdt på at skabe en varieret destination.

Når man først er kommet til San Vito, så er der rigtig mange attraktioner inden for kort afstand.

Den billedeskønne Zingaro nationalpark nåes på 20 min, og er helt igennem fantastisk. Der findes adskillige flotte vandreruter, hvor man kommer forbi de smukkeste strande, og flere af dem med rigtig fint snorkling. Vi har haft stor held, med at pakke rygsækken med mad og drikke, og så al vores snorkeludstyr og så tage op til den første strand man kommer til, og nyde en dag der.

I Zingaro har vi også fodret fiskene, og ligger man og snorkler og smider lidt kiks eller brød i vandet kommer fiskene hele hel foran masken og spiser – sjovt for både børn og voksne.

Når du snorkler på Sicilien skal du ikke have forventninger om de store koralrev, masser af store fisk, osv. I stedet forvent klipper, masser af mindre fisk og af og til større stimer af små fisk. Søstjerne, moræneål, og mange flotte små fisk, søpindsvin, osv. er de ting du kan se, dvs. med knap så store forventninger så er det ganske fint snorkeling man kan opleve. Vi har nydt det i fulde drag og det har været med de bedste muligheder for ungerne at lære at snorkle med ingen strøm og dybder der passer til dem.

Zingaro kan også besøges fra havsiden, hvor vi første gange lejede en båd i San Vito og sejlede derom. Det var en virkelig smuk oplevelse, og lækkert at mærke vinden i håret, sejle rundt om pynten og ned langs de smukke bjerge, for til sidst at ligge til ved de små vige, og springe i vandet og snorkle.

Af andre attraktioner i nærheden som beskrives i egne blogindlæg vil jeg også anbefale Erice og Trapani. Vi har endnu tilgode at komme ud på de ægadiske øer ud for Trapani og skal også have oplevet Segesto. Men Erice er en helt igennem unik oplevelse som vi kun kan anbefale på det varmeste.

At kommer dertil
Man kan komme nemt dertil fra Palermo på små to timers kørsel, men vi har fløjet til Catania de gange vi har været der, og taget turen henover Sicilien på dag 1, og så brugt længere tid på at komme tilbage mod Catania. Det giver en lidt længere køretur dag 1, men så har vi overstået det, og resten af tiden bruges i det lave tempo vi foretrækker, hvor vi gerne vil være flere dage samme sted for rigtig at lære det at kende. Hellere få steder og så være der længere tid, det har vi den bedste erfaring med. Men man kan flyve til Palermo hvis det kun er det område man skal besøge.

Vi er fløjet til Catania med Air Berlin fra Berlin Tegel og det har kostet omkring kr. 5.500 for 5 personer i juni/juli måned. Der er nu også ruter fra Hamborg, men det er ret billigt.

Overnatning
Der er hoteller i byen, men de er små og i flere tilfælde ret dyre. Så min anbefaling er at finde en lejlighed via f.eks. Airbnb eller HomeAway. Begge har masser af boliger i byen, og vi har fået lejlighed lige foran stranden til ca. kr. 7.500 for 8 dage, i fine lejligheder med 2 soveværelser, bad, køkken, stue, etc.

Mad
Der findes et fint supermarked i byen SISA og et mindre Supermercato. Og ellers er der både rigtig gode bagerier, fiskebutikker, og specialitetsbutikker med velkendte italienske oste, hele stegte kyllinger, spegepølser og lufttørrede skinker.  En varm anbefaling skal lyde til Salumeria Enoteca Peraino. Der er også en lille pastabutik med frisklavet pasta. Prøv især deres tortellini med ricotta og spinat.

Der er mange restauranter i byen, alt lige fra turistfælder med kedelige uinspirerede pizza og pastaretter til virkelig gode resturanter med egnsretter man kun får i det område. Pasta Trapanese vækker stor begejstring hos os, men ellers er der mange lækre retter med al det gode fra havet. Pasta, pizza og gnocchi gør at der er noget for enhver smag.

Der er italiensk is på alle gader og stræder – så man kan altid blive kølet af i løbet af den varme middagshede.

Vi har ganske enkelt fået mad i absolut højeste klasse under vores to ophold i San Vito lo Capo. Uanset om vi spiser ude eller bringer hjem så kan man få det bedste som Sicilien kan byde på.

San Vito Lo Capo er sagt med en floskel – en destionation som byder på det hele for hele familien. Vi har været det hhv. 9 og 8 dage – og vi kunne sagtens bruge længere tid der. I og med vi drømmer om at komme tilbage igen så hurtigt som muligt, så siger det sig selv at det har vores varmeste anbefalinger.

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

One Reply to “San Vito Lo Capo, Sicilien”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.