IMG_4522

Nyt rejsemål – eller tilbage igen?

Hvert år når vi skal igang med at drømme os afsted igen, så opstår der en sjov lille luksus udfordring: skal vi “tage chancen” og besøge et nyt sted, eller vælge den sikre vej, og tage tilbage til et af de steder vi ved er godt?

Vi har gjort begge dele og det ender som regel godt, så det er ret meget et luksusproblem – det er jeg godt klar over.

De sidste par år, har vi altid valgt at tage tilbage til Sicilien. Ikke så meget fordi, der var (og stadig er) meget af Sicilien vi ikke har oplevet, men mere fordi vi har fundet steder på Sicilien som er ideelle for os som familie. F.eks. så ved vi i San Vito Lo Capo, at ikke alene har vi en af Italiens bedste strande, men der er bjerge at vandre i, en toplækker fiskebutik, grøntsagsvogne der holder rundt i byen, marked to gange ugentligt, hyggelige butikker som især er et besøg værd om aftenen, ungerne kan selv gå ned og købe pizza og is. Vi spilder ingen tid på at lede efter de bedste steder at handle, så snart vi er ankommet er alt på plads. Det giver en dejlig ro, og gør det nemt for os at nyde det.

På Stromboli har vi helt styr på de bedste strande til at snorkle på, hvor vi har det bedste udkigspunkt op mod vulkanen. I Siracusa kender vi den bedste iskiosk og hvor man får den optimale tallerken med italienske delikatesser til sin Aperol Spritz.

Den daglige Aperol Spritz med en lækker platte til.

Når vi tager på weekend- eller dagstur til Hamborg for 10. gang, er det skønt at vide hvor vi bør bo for at have det bedste udgangspunkt for at kunne tage rundt i byen. Det er dejligt at besøge nye bydele, for vi ved at vi kan tage tilbage til de steder vi kender, og hvor vi får de gode oplevelser.

Og der er altid nyt at opleve, selvom vi har været i f.eks. San Vito Lo Capo 4 gange nu.

Hvis man kan tale om en ulempe, så mangler det dog lidt spænding af og til. Glæden ved at opdage en ny by, hvor man ikke ved hvad der gemmer sig om næste hjørne, spændingen ved at vandre på et nyt bjerg, eller springe i vandet et helt nyt sted. Jeg læser og ser meget video, fra mange andre destinationer – og får altid lyst til at se og opleve en masse nyt. Men når vi som i år, skal være afsted i 3,5 uge, så vil jeg på den anden side også gerne have fuld valuta for vores feriepenge. Og det er jeg sikker på at få, når vi tager tilbage til f.eks. Sicilien.

Ungerne på molen i Acquacalda på Lipari, Sicilien.

Ungerne elsker også at komme tilbage – de ved hvor de bedste is fåes, hvor de skal finde fiskene på snorkelture, de er trygge når de går rundt i byen. Det oplever jeg ikke helt de er ligeså trygge ved, når vi tager nye steder hen – selvom de også har godt af at lære det. Så vi tager nok de nye oplevelser på de kortere ture, hvor det også er nemmere at tage en masse indtryk ind. Hvis vi tog 3,5 uge hvor vi rejser meget rundt, bliver det hurtig overvældende, det er også derfor at vi sjældent kører mange ture, og prioriterer at være mange dage hvert sted.

Så vi kommer nok til at fortsætte med det sikre lidt endnu, og så tage nogle kortere ture, hvor vi oplever noget nyt. Med travle hverdage – og for lidt tid til at rejse – så satser vi på maksimal udbytte på denne måde.

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.