familie

Mine top 5 oplevelser på Sicilien

Hej! Jeg hedder Signe, og jeg er født i 2002, her vil jeg fortælle om mine top 5 oplevelser om Sicilien. Sicilien er et helt specielt og smukt sted for mig. Der er mange forskellige ting, som man kan se, og opleve. Jeg har rigtig mange minder derfra, og i dette blogindlæg vil jeg komme ind på de bedste 5 oplevelser, som jeg har haft.
5. Gole Alcantara
Det er en smeltevandskløft, som ligger 45 minutter fra Taormina. Det er en meget anderledes oplevelse man får, hvis man tager derhen. En af de 4 gange vi har været der, startede vi med at gå en tur rundt i den flotte botaniske have, og derefter gik vi ned til det rigtigt sjove. Der løber en flod af smeltevand ned gennem nogle kløfter, som de så har udformet ret flot. Det man så kan gøre der er at bade i det meget kolde vand, hvilket er ret sjovt. Vi gik nogle ture en lille smule ind i kløften, hvor vi så kom til et meget lille vandfald. Så gik turen ellers ud af kløften igen, hvor vi noget af tiden bare lagde os ned og gled med vandets retning, og det er faktisk ret sjovt. Vi har haft en masse gode oplevelser i den flotte natur der.


4. Turen til Erice
Erice er en lille by, som ligger på toppen af bjerget, Monte Erice. Vi kørte en lidt lang, men flot tur derop. Opad bjerge, med udsigt over Monte Cofano, og nogle andre bjerge og små byer. Da vi så endelig kom op, var der en helt anden udsigt. Vi kunne se ud over middelhavet og de to øer Levanzo og Favignana.
Vi gik nogle flotte ture rundt i byen. Selve byen er også anderledes da man går på brosten hele tiden. Der er en masse små hyggelige keramikbutikker, og en masse små hyggelige cafeer.


3. Toppen af Etna
Første gang vi var på Sicilien, var Etna bare det sejeste, vi havde set i lang tid. Det var det helt store samtaleemne, så selvfølgelig skulle vi helt op på toppen og se. Vi kørte op ad Etna, imens alle træer og buske blomstrede. Jeg tror aldrig, jeg har duftet til noget, som duftede så godt. Da vi så kom op på toppen, skulle vi med kabelvogne helt op, og derefter skulle vi med en slags bus, men den havde dog traktorhjul. Vi fik en guidet rundtur på et af kraterne, hvor guiden fortalte os om lavasten, og om nogle af de udbrud, der havde været. Det var spændende, og efter den tur kunne vi ikke få nok af vulkaner.


2. Fisk i Zingaro
Tæt på San Vito Lo Capo er der et naturreservat, som har en masse flot natur, og en masse flotte strande. Vi gik de fleste gange bare ned til den første strand, hvor vi satte os i skyggen, med vores telt og håndklæder, og derefter skulle vi bare ud og snorkle. Den helt specielle oplevelse jeg gerne vil fortælle om, tror jeg en af mine brødre fandt på. Lige pludselig dryssede brødstænger ned i vandet. Så kom der en masse fisk, som sloges om at få brødet, det var bare sjovt, og hver gang vi var der efter det så har vi fodret fiskene, og det er bare et helt specielt minde for mig.


1. Vandretur på Stromboli
Den fedeste oplevelse på Sicilien er helt klart, da vi vandrede op på toppen af Stromboli, hvor vi så udbrud. Det er en oplevelse, som allerede er skrevet om her på bloggen, men det betyder vel ikke, at i ikke kan få min mening om det. Jeg syntes, det var en meget speciel og meget autentisk oplevelse, som jeg aldrig tror jeg glemmer. Det var meget overvældende oplevelse, for jeg lagde meget mærke til hvor store kræfter det er naturen faktisk har. Det var en hård, men god oplevelse som jeg helt klart vil anbefale, og den smukke udsigt ned over Stromboli, og ud over havet!

Var indlægget godt? Så del gerne ;-)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.